Stadsmuseum Harderwijk (Gld)

In 1931 vierde Harderwijk haar 700-jarig bestaan. Voor die gelegenheid was een collectie bijeengebracht die een onderkomen kreeg in de Overveluwsche Oudheidkamer in het Stadhuis op de Markt. In 1950 werd het Veluwsch Museum van Oudheden (later Veluws Museum) opgericht en verhuisde de collectie naar het huidige pand aan de Donkerstraat. In 2000 werd het museum omgedoopt tot Stadsmuseum Harderwijk.
Ook de museale doelstelling veranderde in de loop van de tijd: van het verzamelen, beheren en tonen van een collectie die op de Noordwest-Veluwe en de Veluwse cultuur was gericht in een collectie die de bijzondere geschiedenis van de stad Harderwijk toont.

Donkerstraat 4
3841 CC Harderwijk

voor actuele informatie: www.stadsmuseum-harderwijk.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.