Kasteel Doorwerth (Gld)

Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel waar je nog kunt beleven hoe er vroeger op een landgoed werd geleefd. In de ingerichte vertrekken kun je de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. In het kasteel is ook Museum Veluwezoom gevestigd. Dit museum toont in wisselende exposities het werk van 2 kunstenaarskolonies die het magische landschap rondom Oosterbeek, Wolfheze en Renkum in beeld brachten. Voor kinderen is er een leuke, educatieve speurtocht door het kasteel.
De kasteelwinkel verkoopt lekkere streekproducten, boeken, kaarten en souvenirs. Bij Kasteelcafé de Zalmen kunt u genieten van een hapje en een drankje.
Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. De omgeving van het kasteel is een wandeling waard. Er loopt een struinpad van het kasteel door de uiterwaarden van de Rijn en terug. Stel uw eigen route samen op www.wandelenindoorwerth.nl. De mooiste fietsroutes in de omgeving van kasteel Doorwerth vindt u op www.fietsnetwerk.nl.

Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth

voor actuele informatie: www.glk.nl/doorwerth en www.museumveluwezoom.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.